TRAJNOST

V skrbi za skupno dobro si prizadevamo, da ob dobri kavi skupaj z nami ohranjate naše naravno okolje.

Kavne usedline, ki nastanejo kot stranski produkt pri pripravi kave, ne zavržemo. Namesto tega jih zbiramo in predelujemo v visokokakovostno gnojilo. To gnojilo je bogato z organskimi snovmi in je odlično za vzgojo rastlin. S tem pristopom si želimo prispevati k zmanjšanju odpadkov ter spodbujamo krožno gospodarstvo.

Naša skrb za okolje je ena naših ključnih vrednot, zato smo šli še korak dlje. Edina trajnostna pot naprej je ta, da prekinemo klasično ravnanje s surovinami, ki na koncu življenjske dobe končajo na odpadu. Zato z novim projektom želimo opozoriti na pomen gozda v krožnem gospodarstvu. Za projekt smo si izbrali rdeči bor (Pinus resinosa), ki simbolizira nesmrtnost, življenjski krog in naravo. Z njegovo rastjo se povečuje tudi biotska raznovrstnost v gozdovih, saj nudi zatočišče in hrano za številne živalske vrste. Vendar pa za rast potrebuje dobro zemljo. Tukaj pride na vrsto naše gnojilo, nekoč odpadek zdaj postane surovina za nov cikel.

Posadite bor in skupaj z nami delajte male korake za boljšo prihodnost. S prizadevanjem za trajnostno uporabo naravnih virov in spodbujanjem krožnega gospodarstva skupaj prispevajmo k ohranjanju biotske raznovrstnosti.